80. Kongres IFLA (Lyon, 16–22 sierpnia 2014 r.) - Wojciechowska, Maja (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2015)
W dniach 16–22 sierpnia 2014 r. odbył się w Lyonie 80. Kongres IFLA (World Library and Information Congress). W kongresie uczestniczyło 4 tys. osób z całego świata – bibliotekarzy, pracowników informacji naukowej oraz pracowników naukowych uczelni wyższych. Ogółem przewidziano 227 sesji, w tym sesje posterowe oraz wystawę produktów firm komercyjnych związanych z bibliotekami i szeroko pojętą informacją. Artykuł omawia tematykę kongresu i wnioski z niego płynące.