XI Konferencja Informatyka w Edukacji (Toruń, 1–2 lipca 2014 r.) - Pamuła-Cieślak, Natalia (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2015)
W dniach 1–2 lipca 2014 r. odbywała się na Wydziale Matematyki i Informatyki Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu jedenasta edycja corocznej konferencji „Informatyka w Edukacji”. Organizatorami tegorocznej edycji był Wydział Matematyki i Informatyki UMK wraz z kujawsko-pomorskim oddziałem Polskiego Towarzystwa Informatycznego. Konferencja miała charakter naukowo-metodyczny. Jak co roku kierowano ją przede wszystkim do nauczycieli (od szkół podstawowych po uczelnie wyższe) i instytucji związanych z edukacją. Uzupełnieniem oferty referatów konferencyjnych była cześć warsztatowo-seminaryjna. Artykuł podsumowuje konferencję i zawiera podstawowe informacje na temat wygłoszonych w jej ramach referatów.