I Ogólnopolska Konferencja Oprawoznawcza „Tegumentologia polska dzisiaj” (Toruń, 26–27 czerwca 2014 r.) - Wagner, Arkadiusz (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2015)
W dniach 26–27 czerwca 2014 r. w Toruniu odbywała się zorganizowana przez Instytut Informacji Naukowej i Bibliologii Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu konferencja naukowa poświęcona polskiej tegumentologii. Jej istotnym celem było stworzenie forum wymiany informacji i doświadczeń dla rodzimych tegumentologów z możliwie najliczniejszych ośrodków naukowych. Artykuł podsumowuje konferencję i prezentuje informacje na temat wygłoszonych w jej ramach wystąpień.