Sprawozdanie z konferencji naukowej „Biblioteka w przestrzeni, przestrzeń w bibliotece”, Kraków, 22–23 września 2022 r. - Zawadzka, Agnieszka; Ziółkowska, Małgorzata (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2024)
Sprawozdanie z konferencji naukowej „Biblioteka w przestrzeni, przestrzeń w bibliotece”, która odbyła się w dniach 22–23 września 2022 r. w Krakowie. Przedsięwzięcie miało wymiar ogólnopolski, skierowane zostało do szerokiego kręgu adresatów zainteresowanych problematyką funkcjonowania bibliotek akademickich. Prezentacje wygłosili czołowi przedstawiciele najważniejszych instytucji zajmujących się bibliotekarstwem, archiwizacją, informatyką i działalnością kulturalną w kraju i za granicą.