Open Source Library Solutions, ed. by Aditya Tripathi, H. N. Prasad, Rajani Mishra, New Dehli 2010 - Jarocki, Mariusz (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2014)
Omówienie książki, która jest jedną z nielicznych publikacji poruszających tematykę zastosowania oprogramowania Open Source. Jest to publikacja adresowana głównie do bibliotekarzy i osób zainteresowanych wdrażaniem nowych technologii w bibliotekach, choć część zawartych w artykułach informacji ma charakter na tyle ogólny, że może zostać wykorzystana w innych obszarach działalności człowieka.