Bibliografia. Teoria-Praktyka-Dydaktyka, pod red. Jadwigi Woźniak-Kasperek i Mikołaja Ochmańskiego, Warszawa 2009 - Krysiński, Przemysław (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2010)
Prezentacja publikacji stanowiącej zbiór artykułów poświęconych problematyce tworzenia, opracowania oraz praktycznego wykorzystania spisów bibliograficznych. Jest to wartościowe źródło informacji na temat najnowszych osiągnięć w tym zakresie. Praca może być także wykorzystana jako pomoc w edukacji przyszłych specjalistów z zakresu informacji naukowej i bibliotekoznawstwa.