Działalność Koła Naukowego Specjalistów Informacji w roku akademickim 2007/2008 - Łapińska, Paulina (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2008)
Jedną z najważniejszych inicjatyw Koła Naukowego Specjalistów Informacji było przeprowadzenie w roku akademickim 2007/2008 Kursu Wyszukiwania Informacji dla studentów Uniwersytetu Mikołaja Kopernika. Członkowie Koła biorą udział w wielu konferencjach, między innymi w Bobcatsss Symposium. Ponadto czynnie udzielają się podczas takich imprez na terenie uniwersytetu jak Promocja Edukacyjna, Dni Historyka oraz Festiwal Nauki i Sztuki.