Czasopisma naukowe Filii AWF w Białej Podlaskiej w latach 1973−2002 - Centek, Barbara (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2008)
W latach 1973-2002 Akademia Wychowania Fizycznego w Białej Podlaskiej wydawała dwa czasopisma naukowe. Pierwszym z nich był „Zeszyt Naukowy” przekształcony następnie w „Zeszyt Naukowo-Metodyczny” (ukazało go się 11 tomów). Drugim zaś „Rocznik Naukowy” (wydrukowano 10 tomów). Zawarte na łamach obu pism treści prezentowały wyniki badań prowadzonych przez Akademię z dziedzin takich, jak fizyczna edukacja dzieci, agroturystyka i wiele innych.