Analiza użyteczności i funkcjonalności aplikacji mobilnej e-podróżnik.pl w świetle badań własnych - Pietrusiak, Oliwia (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2023)
Artykuł jest poświęcony aplikacji mobilnej e-podróżnik.pl i ma na celu analizę jej użyteczności i funkcjonalności. W opracowaniu dokonano charakterystyki tej aplikacji, przedstawiono jej działania oraz zdefiniowano jej użyteczność i funkcjonalność. Opisano całą metodologię badania, w tym cel i zakres badania, problemy badawcze oraz organizację i przebieg badania, a także narzędzie badawcze – kwestionariusz badania. Opisano, zanalizowano oraz zinterpretowano wyniki. Opracowano wnioski, które mogą poprawić użyteczność i funkcjonalność aplikacji oraz polepszyć wrażenia użytkownika związane z korzystaniem z niej, takie jak dłuższe wyświetlanie niektórych komunikatów i informacji oraz zmiana umiejscowienia pewnych elementów.