Camonia — magiczna kraina książek. Przyczynek do badań recepcji polskich edycji księgogrodzkiego cyklu Waltera Moersa - Brzuska-Kępa, Alina; Kępa, Rafał (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2022)
Artykuł stanowi przyczynek do badań recepcji polskich edycji księgogrodzkiego cyklu Waltera Moersa, Miasto Śniących książek i Labirynt Śniących Książek. Dokonano w nim przeglądu recenzji w periodykach, opinii czytelników w wysoko pozycjonowanych serwisach czytelniczych i ocen w księgarniach internetowych i serwisach aukcyjnych.