Międzynarodowa konferencja naukowa WIAD21 – Światowy Dzień Architektury Informacji na UMK w Toruniu - Kortas, Weronika (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2021)
Niniejszy artykuł jest sprawozdaniem z międzynarodowej konferencji naukowej WIAD21, która odbyła się 27.02.2021 z okazji obchodów Światowego Dnia Architektury Informacji. Konferencja organizowana była w Instytucie Badań Informacji i Komunikacji, na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. W sumie, w konferencji udział wzięło 250 osób, w tym 45 prelegentów, zarówno ze świata nauki jak i biznesu.