O wpływie społecznym bibliotek – recenzja książki Magdaleny Paul (Wpływ społeczny bibliotek publicznych. Badanie użytkowników bibliotek w województwie mazowieckim, Warszawa 2018) - Wojciechowska, Maja Dorota (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2019)
Książka Magdaleny Paul porusza problem oceny społecznego wpływu bibliotek. Autorka analizuje w jaki sposób użytkownicy korzystają z bibliotek publicznych oraz jakie są efekty działalności tychże bibliotek. Prezentuje wyniki badań zrealizowanych w województwie mazowieckim.