„Deklaracja Bolońska” – 10 lat polskich doświadczeń - Reczuch, Agnieszka (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2009)
Dziesięć lat po podpisaniu „Deklaracji Bolońskiej” nadszedł czas na podsumowanie polskich dokonań w tym zakresie. W artykule omówiono dane pochodzące z 3 raportów Polskiej Grupy Wdrożeniowej, które opublikowane zostały za lata 2000-2007 i przybliżały zmiany, jakie dokonały się w sektorze szkolnictwa wyższego w Polsce w związku z realizacją Procesu Bolońskiego.