Dokumenty Bolka II świdnickiego z lat 1361–1365 przechowywane w Archiwum Państwowym we Wrocławiu (i jego oddziale w Jeleniej Górze) - Zawadzki , Tomasz (Studia Źródłoznawcze. Commentationes, 2024)
Publikacja obejmuje 21 dokumentów przechowywanych w Archiwum Państwowym we Wrocławiu (i jego oddziale w Jeleniej Górze), wystawionych w latach 1361–1365 przez księcia świdnickiego Bolka II Małego (zm. 1368), jednego z najwybitniejszych Piastów śląskich w XIV w. Dokumenty dotyczą różnych zagadnień i wystawione zostały dla miast/mieszczan, instytucji kościelnych, a także rycerstwa.