Odtwarzanie pamięci społecznej miasta na przykładzie grupy na Facebooku poświęconej przeszłości miasta Białystok - Wądołowski, Wojciech (Studia Podlaskie, 2022)
Artykuł dotyczy kwestii odtwarzania pamięci społecznej na przykładzie materiałów wizualnych zamieszczanych na popularnym profilu Facebookowym noszącym tytuł „Kronika Białostocka”. Przeanalizowano zbiór fotografii pod kątem przestrzeni, osób i wydarzeń mogących tworzyć obraz przeszłości miasta i jego mieszkańców.