Resocjalizacja kreująca - Biel, Krzysztof (Studia Paedagogica Ignatiana, 2015)
Recenzja:  Marek Konopczyński, Pedagogika resocjalizacyjna. W stronę działań kreujących, Oficyna Wydawnicza „Impuls” – Pedagogium. Wyższa Szkoła Nauk Społecznych, Kraków – Warszawa 2014, ss. 206.