Wizja człowieka w publikacjach Stanisława Podoleńskiego SJ - Cieślak, Stanisław (Studia Paedagogica Ignatiana, 2025)
Recenzja książki: Janina Kostkiewicz, Z wrażliwości serca… Społeczno-personalistyczna pedagogika Stanisława Podoleńskiego SJ (1887–1945) (Seria: Polska Myśl Pedagogiczna), Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2024, ss. 222