Matematyczne zmagania pedagogów, czyli rekonstrukcja wiedzy matematycznej - Mazurek, Emilia (Studia Paedagogica Ignatiana, 2024)
Recenzja książki: Matematyka dla pedagogów. Wokół liczb autorstwa Lidii Pawlusińskiej, Uniwersytet Szczeciński, Wydawnictwo Naukowe US, Szczecin 2023, ss. 186.