O nowej monografii o wychowaniu i opiece słów kilka - Radziszewska, Maria (Studia Paedagogica Ignatiana, 2022)
Recenzja ksiązki: Władysława Szulakiewicz, Piotr Gołdyn, Wychowanie i opieka. Perspektywa historyczna [Upbringing and Care: Historical Perspective], Kalisz Kaliskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk, Kalisz 2021, pp. 237