Pamięć o mistrzu pedagogiki. Z badań naukowych historii pedagogiki - Wolter, Edyta (Studia Paedagogica Ignatiana, 2026)
Recenzja książki: Władysława Szulakiewicz, Mistrz kształcenia pedagogicznego. Kazimierz Sośnicki w okresie toruńskim, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Ignatianum w Krakowie, Kraków 2025, ss. 232