Recenzja W trosce o rozwój pedagogiki analitycznej - Szeliga, Stanisław (Studia Paedagogica Ignatiana, 2025)
Recenzja książki: Alicja Żywczok, Bogumiła Bobik, Pedagogika analityczna. Od porządkowania wiedzy naukowej do odkrywania jej nowych obszarów, Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, Katowice 2022, ss. 123