Obraz służby więziennej w pamiętnikach pracowników. Recenzja książki: Magdalena Urlińska i Maria Marta Urlińska; Pejzaże (nie)codzienności. Mikro-historie i mikro-światy więzienników; Wydawnictwo Edukacyjne AKAPIT; Toruń 2018; ss. 228 - Brahmi, Kamil (Studia Paedagogica Ignatiana, 2019)
Treść książki opiera się na bogatej literaturze przedmiotowej dla wybranej problematyki. Publikacja składa się z dziewięciu rozdziałów i aneksu; poprzedzonego częścią zatytułowaną „Antropologia (nie)codzienności więzienników ‒ zamiast wstępu”.