Duchowieństwo polskie na drogach do niepodległości - Walewander, Edward (Studia Paedagogica Ignatiana, 2019)
recenzja książki: Elżbieta Orzechowska; Duchowieństwo diecezji sandomierskiej w Powstaniu Styczniowym; Wydawnictwo Diecezjalne i Drukarnia w Sandomierzu; Sandomierz 2018; ss. 520; il.; aneksy.