Analiza stosunków radziecko-amerykańskich za rządów Konstantina Czernienki w latach 1984–1985 - Bielicki, Paweł (Studia z Dziejów Rosji i Europy Środkowo-Wschodniej, 2026)
Głównym celem jest przedstawienie najważniejszych uwarunkowań i zależności, charakteryzujących stosunki radziecko-amerykańskie w latach 1984–1985.