Imigranci z Ukrainy w życiu kościołów i związków wyznaniowych we Wrocławiu - Lubicz Miszewski, Michał (Studia z Dziejów Rosji i Europy Środkowo-Wschodniej, 2024)
W artykule poruszono zagadnienie życia religijnego ukraińskich imigrantów przebywających we Wrocławiu. W tym celu poddano analizie wywiady przeprowadzone na początku 2021 r. z duchownymi czterech działających na jego obszarze kościołów, do których uczęszczają ukraińscy imigranci.