Łukasz Myszka, Dominikanie w Toruniu od XVI do XIX w. Katolicki zakon w protestanckim mieście, Studia i źródła Dominikańskiego Instytutu Historycznego w Krakowie, t. 15, Kraków 2015, ISBN978-83-64647-03-1, ss. 570 - Oliński, Piotr (Rocznik Toruński, 2016)
.