Zefiryn Jędrzyński (1930-2019), dziennikarz i publicysta, toruńskich „Nowości” i „Gazety Pomorskiej”, Komiliton z Towarzystwa Bibliofilów im. Joachima Lelewela w Toruniu, uhonorowany dyplomem Członka Honorowego TBL, członek Towarzystwa Miłośników Torunia - Tomkowiak, Katarzyna (Rocznik Toruński, 2020)
.