Teresa Tylicka, Jacek Tylicki, Thorunensia i inne rysunki z XVIII-wiecznej kolekcji pastora Jana Jakuba Haselaua, Towarzystwo Miłośników Torunia, Toruń 2016, ss. 259, (ISBN 978-83-927097-7-0). - Dygdała, Jerzy (Rocznik Toruński, 2020)
.