Myta mostowe i grobelne w Wielkim Księstwie Litewskim w drugiej połowie XVIII w. - Kunigielis, Joanna (Rocznik Lituanistyczny, 2025)
Tabela myta mostowego i grobelnego obowiązującego w poszczególnych dobrach na terenach Wielkiego Księstwa Litewskiego, w granicach po pierwszym rozbiorze, jest próbą uzupełnienia wydanego w 2018 r. przez Algirdasa Antanasa Baliulisa i Tomasa Čelkisa opisu dróg litewskich, na które składają się lustracje mostów i grobli.