Sygle na pieczęci podkanclerskiej Kazimierza Jagiellończyka: Przyczynek do źródłoznawczej lektury inskrypcji napieczętnych - Stróżyk , Paweł (Roczniki Historyczne, 2022)
Na pieczęci podkanclerskiej Kazimierza Jagiellończyka z 1454 r. znalazły się sygle k : e, które odnieść należy do osoby króla i jego żony, Elżbiety Rakuszanki. W artykule analizowany jest ten przypadek, w odniesieniu do innych ówczesnych pieczęci jagiellońskich.