Studia nad wybranymi pieczęciami z herbem miasta Poznania - Stróżyk, Paweł (Roczniki Historyczne, 2019)
Trzy prezentowane studia dotyczą wybranych zagadnień związanych z pieczę-ciami, na których umieszczony został herb Poznania. Są wśród nich pieczęcie poznańskich dominikanek, nowożytne pieczęcie miejskie oraz pieczęć z okresu powstania styczniowego.