Personel kancelarii księcia Bernarda świdnickiego (1307-1326) - Zawadzki , Tomasz (Roczniki Historyczne, 2023)
Artykuł poświęcony jest pracownikom zatrudnionym w kancelarii Bernarda świdnickiego. Zestawiono wszystkich kancelistów tego księcia, odwołując się także do analizy paleograficznej zachowanych oryginalnych dokumentów.