Pierre Hadot, Zasłona Izydy. Esej o historii idei Natury, tł. Elżbieta Lubelska, Piotr Herbich, Fundacja Augusta Hr. Cieszkowskiego, Warszawa 2024, ss. 444 - Wielgosz, Oskar (Ruch Filozoficzny, 2025)
Recenzja książki "Zasłona Izydy" Pierra Hadota.