John Locke – prekursor oświeceniowej myśli pedagogicznej (Katarzyna Wrońska, John Locke o edukacji. Kraków: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2023, ss. 268) - Śliwa, Marta (Ruch Filozoficzny, 2025)
-