Przyroda w siedemnastowiecznym laboratorium (Radosław Kazibut, Filozofia przyrody i przyrodoznawstwa Roberta Boyle’a (Poznań: Wydawnictwo Naukowe UAM, 2019), ss. 205) - Grzeliński, Adam (Ruch Filozoficzny, 2022)
-