Leszek Kołakowski: Bibliografia 1945-2014, t. 1 przygotował Stanisław Gromadzki, uzupełnili Ewa Dombek i Wiesław Chudoba, opracowała Ewa Dombek przy współpracy Doroty Fortuny (Warszawa: Instytut Dokumentacji i Studiów nad Literaturą Polską, 2017), ss. 403 - Konstańczak, Stefan (Ruch Filozoficzny, 2021)
-