Sterowanie edukacją dorosłych (z niemieckiej perspektywy) - Nuissl, Ekkehard (Rocznik Andragogiczny, 2015)
Artykuł jest głosem w dyskusji na temat podmiotów i instrumentów sterowania edukacją dorosłych. Szczególną uwagę poświęcono roli państwa w oddziaływaniu na edukację dorosłych – w przeszłości i współcześnie.