Starzenie się społeczeństwa i rola mediów społecznościowych. Potrzeby edukacyjne wieku i rola mediów społecznościowych w nauce - Szigeti Tóth, János (Rocznik Andragogiczny, 2014)
Kształcenie dorosłych musi być bardziej przygotowane, by dać możliwości starszemu społeczeństwu, aby uczyli się więcej na temat mediów społecznościowych i szkolić ich w sposób przystępniejszy dla odbiorcy. To jest wyzwanie dla uczenia się przez całe życie wszędzie w Europie. Na stronach poniżej Autor dzieli tekst na następujące sekcje: dane na temat wykorzystania mediów społecznościowych, skupianie się na Facebooku (praktycznie nie było możliwości, aby zrobić przegląd dla wszelkiego rodzaju narzędzi społecznościowych, ponieważ jest to zróżnicowana i szybko rozwijająca się dziedzina), dane dotyczące korzystania z Facebooka według grup wieku, potrzeb edukacyjnych osób w wieku starszym na arenie międzynarodowej, potrzeby edukacyjne na Węgrzech (na podstawie ankiety), odnośnie uzyskania lepszego dostępu do mediów społecznościowych przez osoby starsze.