Sekwencja Szybkiej Intubacji u pacjentów z urazami głowy. Praktyka - Witt, Paweł; Leśniak, Wojciech (Pielęgniarstwo Neurologiczne i Neurochirurgiczne, 2016)
Sekwencja Szybkiej Intubacji jest jedną z najczęściej stosowanych procedur u pacjentów urazowych w ratownictwie medycznym jak również w Szpitalnym Oddziale Ratunkowym. Procedura ta ulega skomplikowaniu u pacjentów z urazami twarzowoczaszkowymi oraz współistniejącymi urazami czaszkowomózgowymi. Celem artykułu jest opisanie protokołu szybkiej intubacji dla tej grupy pacjentów. (PNN 2016;5(1):28–30)