Najnowsze opracowania oraz wydawnictwa źródłowe o zbrodni katyńskiej. Polska edycja raportu komisji Raya Maddena - Wolsza, Tadeusz (Polska 1944/45-1989. Studia i Materiały, 2022)
W artykule recenzyjnym autor przedstawił zawartość merytoryczną trzytomowego wydawnictwa źródeł Mord w lesie katyńskim, które stanowiły efekt pracy komisji Raya Maddena powołanej przez Kongres USA. Publikacja ukazała się w kompetentnym opracowaniu Witolda Wasilewskiego.