Rozważania o tureckich sufiksach na Bałkanach. : Część 2: Adaptacja gramatyczna bałkańskich derywatów z tureckimi sufiksami - Karasiński, Artur; Sawicka, Irena (Linguistica Copernicana, 2024)
W części pierwszej Rozważań (Sawicka 2021) zastanawialiśmy się nad pochodzeniem rzekomo słowiańskiego sufiksu -če. Tematem tego tekstu jest adaptacja gramatyczna tureckich sufiksów w językach bałkańskich. Planowana jest jeszcze część trzecia – morfonologiczna.