KAROLINA BIELENIN-LENCZOWSKA, Koloniści z Rio Claro. Społeczno- językowe światy polskich osadników w południowej Brazylii - Stąpor, Izabela (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2024)
Recenzja książki Karoliny Bielenin-Lenczowskiej, Koloniści z Rio Claro. Społeczno-językowe światy polskich osadników w południowej Brazylii