Agnieszka Gąsienica-Giewont, Stanisława Trebunia-Staszel „Podhalanie. Wokół tożsamości” - Małanicz-Przybylska, Maria (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2022)
Recenzja książki Agnieszki Gąsienicy-Giewont i Stanisławy Trebunia-Staszel „Podhalanie. Wokół tożsamości”, Tatrzański Park Narodowy, Zakopane 2022. ISBN (TPN) 978-83-965603-2-2, ss. 216