Wernakularyzm i neowernakularyzm – interdyscyplinarne perspektywy badawcze - Gieba, Kamila (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2020)
Recenzja publikacji: ELŻBIETA KAL (red.), Wernakularyzm i neowelnakularyzm w sztuce, literaturze i myśli o sztuce, Słupsk: Wydawnictwo Naukowe Akademii Pomorskiej 2019, ss.348, ISBN 978-83-7467-296-2.