Zbigniew Jasiewicz odpowiada na pytania Danuty Penkali-Gawęckiej i …. Zbigniewa Jasiewicza - Jasiewicz, Zbigniew (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2019)
Kolejna z cyklu rozmowa z nestorami polskiej etnologii.