Listy protestacyjne z Polski i zagranicy przeciwko likwidacji etnologii jako samodzielnej dyscypliny naukowej - KNE PAN, PTL (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2018)
Listy protestacyjne PTL, KNE PAN, WAU, AAA, SIFE przeciwko likwidacji etnologii jako samodzielnej dyscypliny naukowej.