NATALIA BLOCH, Bliscy nieznajomi. Turystyka i przezwyciężanie podporządkowania, Poznań: Wydawnictwo Naukowe UAM 2018 - Wieczorkiewicz, Anna Maria (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2018)
Recenzja książki Natalii Bloch, Bliscy nieznajomi. Turystyka i przezwyciężanie podporządkowania w postkolonialnych Indiach