ARKADIUSZ JEŁOWICKI (red.), Pulteram, żywa tradycja w Wielkopolsce, Szreniawa: Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie 2017 - Tymochowicz, Mariola (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2018)
Recenzja publikacji: Jełowicki Arkadiusz (red.), Pulteram, żywa tradycja w Wielkopolsce, Szreniawa: Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie, 2017, opisującej tradycjny i wspołczesny zwyczaj wielkopolski - pulteram.