Andyjskie demony jako dziedzictwo kolonializmu - Posern-Zieliński, Aleksander Hubert (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2018)
Recenzja książki: Elżbieta Jodłowska, Mirosław Mąka, Pishtaco. Fenomen symbolizacji traumy kulturowej w społecznościach andyjskich, Kraków: Zakład Wydawniczy Nomos 2016, ss. 242, ISBN:978-83-7688-406-6.