Chrześcijanie LGBT we współczesnej Polsce - Witeska-Młynarczyk, Anna (LUD. Organ Polskiego Towarzystwa Ludoznawczego, 2018)
Recenzja książki: Dorota Hall, W poszukiwaniu miejsca. Chrześcijanie LGBT w Polsce, Warszawa: Wydawnictwo IFiS PAN 2016, ss. 395, ISBN: 978-83-7683-121-3.